RYBY
tylko z certyfikowanych łowisk

W mięsie ryb znajdziemy zarówno pełnowartościowe białko o wysokiej przyswajalności, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę D, ale także składniki mineralne: jod, selen, fluor, magnez oraz wapń. Najistotniejszym składnikiem odżywczym to kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3. Wzmacniają nasz układ nerwowy, odpornościowy, chronią przed miażdżycą, zawałem i obniżają ciśnienie. Warto jeść ryby!

Kanapka Filet-O-Fish została wynaleziona w roku 1962 przez amerykańskiego licencjobiorcę Lou Groena z Ohio. Do polskiego menu kanapka trafiła w 1993 roku.Firma Espersen, dostawca filetów rybnych do polskiej sieci McDonald's, posiada certyfikat Marine Stewardship Council (MSC) zaświadczający, że połów ryb i ich przetwórstwo odbywa się w zgodzie z wysokim standardami ekologicznymi i zasadami zrównoważonego rozwoju.

Ryba w kanapce Filet-O-Fish pochodzi z rodziny dorszowatych i jest to, w zależności od sezonu, Łupacz, dorsz, miruna lub mintaj.

Zadaj pytanie

Lepiej podaj swój e-mail.

?
@